Home » D:News » Primul parteneriat între OpenAI și o universitate. Ce vor putea face studenții?

Primul parteneriat între OpenAI și o universitate. Ce vor putea face studenții?

Primul parteneriat între OpenAI și o universitate. Ce vor putea face studenții?
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 22.01.2024

OpenAI a anunțat primul său parteneriat cu o instituție de învățământ superior. Începând cu luna februarie, Universitatea de Stat din Arizona va avea acces complet la ChatGPT Enterprise și intenționează să îl folosească pentru cursuri, meditații, cercetare și multe altele.

OpenAI a anunțat primul său parteneriat cu o instituție de învățământ superior. Începând cu luna februarie, Universitatea de Stat din Arizona va avea acces complet la ChatGPT Enterprise și intenționează să îl folosească pentru cursuri, meditații, cercetare și altele, scrie Aleph News.

Parteneriatul a fost în lucru cel puțin șase luni, când directorul de informații al ASU, Lev Gonick, a vizitat pentru prima dată sediul central al OpenAI, care a fost precedat de utilizarea anterioară de către facultatea și personalul universității a ChatGPT și a altor instrumente de inteligență artificială, a declarat Gonick pentru CNBC într-un interviu.

OpenAI a anunțat primul parteneriat cu o universitate

ChatGPT Enterprise, care a debutat în luna august, este nivelul de afaceri al ChatGPT și include acces la GPT-4 fără limite de utilizare, performanță de până la două ori mai rapidă decât versiunile anterioare și credite API.

Cu parteneriatul OpenAI, ASU intenționează să construiască un tutore AI personalizat pentru studenți, nu numai pentru anumite cursuri, ci și pentru subiecte de studiu. Subiectele STEM sunt un punct de interes și sunt „subiectele care fac sau desfac multe din învățământul superior”, a spus Gonick. De asemenea, universitatea va utiliza instrumentul în cel mai mare curs al ASU, Freshman Composition, pentru a le oferi studenților ajutor la scris.

Studenții nu vor mai fi limitați de plafoanele de utilizare

ASU intenționează, de asemenea, să folosească ChatGPT Enterprise pentru a dezvolta avatare AI ca „prieten creativ” pentru studierea anumitor subiecte, cum ar fi roboții care pot cânta sau scrie poezii despre biologie, de exemplu.

Gonick a declarat că cursul de inginerie promptă de la ASU a devenit unul dintre cele mai populare cursuri ale universității, nu doar pentru studenții la inginerie. Accesul la ChatGPT Enterprise înseamnă că studenții nu vor mai fi limitați de plafoanele de utilizare. De asemenea, el a spus că, după conversațiile cu conducerea OpenAI, are încredere că instrumentul oferă un „mediu privat de tip walled-garden” care va proteja confidențialitatea și proprietatea intelectuală a studenților.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase